پیام تبریک دکتر حسن مروتی، رئیس محترم دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی(ره) به مناسبت عید سعید قربان.

ارسال شده در تاریخ :10 مرداد، 1399

« بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ »
عید قربان نماد گذشت انسان برای پیمودن راه حقیقت است.
مقام معظّم رهبري (مدظلّه العالي)
عید قربان یادگار حضرت ابراهیم خلیل(ع) در نمایش بندگی و عید رهایى از تعلقات غیرالهی است. عید قربان مجرای فیض الهی و وسیله عنایت رحمانی به بندگان مؤمن، مسلِم و مطیع است. عیدالاضحی جلوه‌گاه تسلیم، سرسپردگی، عشق و علاقه مخلوق به معبود جلّ جلاله است که با ایثار عزیزترین و گرانبهاترین دارایی خود در پیشگاه قادر متعال، ترجمان نوینی از بندگی و خضوع در پهنه گیتی خلق شد. «قربان» وسیله «قرب» به خداست و «عید قربان» روز تقرّب به پروردگار. رها شدن از تعلّقات و ذبح کردن منیّات در درگاه اراده الهی، درس «قربانی» است. عید قربان روز رها شدن از تعلّقات دنیوی و رهایی از هر آنچه غیر خدایی است.
عید قربان، روز ثبوت و اثبات عشق و تسلیم است. عید قربان، عید فرصت هاست؛ فرصت تقرب به خداوند و پاکی نفس از آلودگی ها و تعلّقات دنیایی. عید قربان عید نزدیک شدن دلهایی است که به قرب الهی رسیده اند؛ و چه زيبا اينكه خداوند سبحان، حكمت خلقت انسان و آفرينش اين جهان هستي را در عيد قربان و راه كمال و سعادت را در سايه سار عشق به ولايت قرار داد و چه زيباتر اينكه، ''غدير'' را عصاره ي خلقت و چكيده ي تمام اديان الهي قرارداده است.تقارن اين دو عيد عظيم، حلاوتي دوچندان دارد؛ چراكه باري ديگر بر ما اين حقيقت را يادآور مي شود كه راهِ پيمودن مسير تقرّب به سوي خداوند سبحان و رسيدن به كمال، جز با رهايي از تعلّقات دنيايي و تمسّك به ائمه اطهار(ع)، امكان پذير نيست ، دهه ولایت یادآور این حقیقت است که پیمودن مسیر تقرّب به سوی خداوند سبحان، تهذیب نفس و رسیدن به کمال، بدون ولایت امکان پذیر نیست. عيد غدير هم به نوعي عيد بندگي خداوند است؛ عيد اطاعت از فرمان و از خودگذشتگي براي توجّه و يادآوري وظيفه اي كه خداوند بر دوش بشر نهاده است و سرباز زدن از اين حكم الهي به مثابه جدايي از بندگي معبود عالميان است.
گاه الفاظ توانایی بیان ژرفای احساس را نداشته و از صعود به  قله رفیع شوق جا می‌ماند و  تنها می‌توانیم اینگونه ابراز داریم که:
"الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ مولانا أَمِیرالْمُؤْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّهِ المعصومین عَلَیْهِمُ السَّلاَمُ"

اینجانب فرا رسیدن دهم ذی‌الحجّه عید سعید قربان؛ زیباترین تجلّی عبودیّت و بندگی و ايام مبارك دهه ي ولايت و امامت محضر ولی امر مسلمین حضرت امام خامنه ای (مد ظلّه العالی)، مجموعه آموزش عالی کشور به ویژه خانواده بزرگ دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی (ره) و مردم ولایتمدار و خداجوي شهرستان بروجرد تبریک و تهنیت عرض نموده و از درگاه خداوند سبحان، پيروي از فرامين مقام عظماي ولايت حضرت آيت الله العظمي خامنه اي«دامت برکاته» و توفيق درک واقعی پیام این عید اضحی که همانا ایثار، فداکاری، وحدت و دلدادگی و بندگی بر آستان حضرت دوست می‌باشد مسئلت می نمایم.

حسن مروتی
رئیس دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی(ره)