پیام تسلیت دکتر حسن مروتی، رئیس محترم دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی(ره) به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی

ارسال شده در تاریخ :08 شهریور، 1399

"بسم ربِّ الحسین"
درس عاشورا، درس فداکارى و دیندارى و شجاعت و مواسات و درس قیام للَّه و درس محبت و عشق است. مقام معظّم رهبري (مدظلّه العالي)
"اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْنِ وَ عَلی عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَصْحابِ الْحُسَیْنِ"
سلام بر خون خدا، سلام بر رحمه‌الله‌ الواسعه، سلام بر نور چشم رسول اکرم(ص)، سلام بر شافع روز جزا، سلام بر آن که ملائک در عزایش می‌گریند، سلام بر محاسن خضاب شده‏‌اش، سلام بر چهره به خاک و خون آلوده‏‌اش، سلام بر حسین (ع) و فرزندان فرزانه و اصحاب عزیزش؛اگر چه قرن ها از حادثه عظيم کربلا می گذرد اما دل ها هم چنان شیفته پیام کربلا است و هر محرّم شرح ایثار حماسه سازان عاشورا جهان را به شمیم جان نواز، "باز این چه شورش است" معطّر می سازد. واقعه دردناک و غم انگیز عاشورا یک رویداد ساده نیست، یک دانشگاه، یک مکتب و یک بینش است. عاشورا در طول قرنها پس از واقعه کربلا همواره نماد آزاداندیشی و روشنفکری اسلامی بوده است.  عاشورا سند حرّیت و آزادگی نسل بشر و منظومه بیداری، شکیبایی، ایثار،وفا، بصیرت، عزّت و کرامت است. حقیقتاً حیات اسلام ناب و عدالت خواه با قیام سیّد الشهدا (علیه السلام) زنده شد و تاکنون روشنی بخش همه بشریّت حتی در ادیان و مکاتب دیگر نیز هست. قطعا راه امام حسین(ع) و تفکّر حسینی همیشه گره گشای بزرگترین تنگناهای بشری خواهد بود. آنان که با عشق ثار الله زندگی کرده اند، مرگ حسینی را نیز افتخار خود می دانند.
"اَللّهُمَّ اجْعَلْ مَحْیاىَ مَحْیا مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مَماتى مَماتَ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ"
 هرچه خلوص عبودیّت و بندگی ناب‌تر می‌شود، قُلَّه‌های رفیعِ معرفت فتح گردیده و ناملایمات و کژفهمي ها رنگ می‌بازد و اسراری از عشق هویدا می‌گردد و عشق به حقّ در مقام عبوديّت و بندگی امام حسین(ع) شهره آفاق می‌شود؛ به گونه‌ای که  در کانون قیام عاشورا رازهایی هویدا می‌گردد که یکی با گفتن " إلهِى رِضًى بِقَضائِکَ تَسلِیمًا لأمْرِکَ لا مَعبودَ سِواکَ یا غِیاثَ المُستَغیثینَ " فهم را حيران نموده و دیگری با بیان " ما رأیتُ الّا جمیلاً " صبر را خسته می‌نماید  و در اینجاست که عقل بدون عشق از فهم جا می‌ماند و در این فرآيند، نیازمندی عقلانیّت موسی به تکیه زدن بر عصای عشق بندگی خضر با تفسیر در تعبیر "هذا فِراقُ بَیْنی‏ وَ بَیْنِکَ" نمایان می‌گردد.
اینجانب فرا رسيدن ایام سراسر حزن و اندوه تاسوعا و عاشوراي حسيني، ايّام شهادت مظلومانه سالار آزادگان جهان و سيّد و سرور شهيدان اسلام، امام حسين (ع) و علمدار با وفايش حضرت ابوالفضل العباس (ع) را به تمام شیفتگان و دلدادگان حضرتش به ویژه ساحت منجی عالم بشریت امام زمان (عج)، رهبر فرزانه انقلاب اسلامی (مدظلّه العالی) ، خانواده بزرگ دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی (ره) و همچنین مردم متدیّن و محبّ اهل بیت شهرستان بروجرد تسلیت و تعزیت عرض نموده و و از درگاه باریتعالی خواستارم که زیارت حضرت سیّدالشهداء را در دنیا و شفاعت آن امام همام را در آخرت نصیبمان بگرداند و ولایت‌مداری و استقامت را با درس‌آموزی و عمل به این  فراز بلند "هَیهَات مِنَّا الذِّلَّه" از مکتب اباعبدالله الحسین(ع) برای همگان در سایه‌سار عنایات خاصّه بقیه الله الاعظم امام زمان (عج) مسالت دارم .

حسن مروّتي
رئيس دانشگاه آيت الله العظمي بروجردي(ره)