پیام رئیس محترم دانشگاه آیت الله بروجردی(ره)، جناب آقای دکتر حسن مروتی بمناسبت شب های قدر و ایام شهادت امام علی (ع)

ارسال شده در تاریخ :11 اردیبهشت، 1400

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

«وجود امیرالمؤمنین (علیه‌الصلاة والسلام)، از جهات متعدّد و در شرایط گوناگون برای همه‌ی نسل‌های بشر، یک درس جاودانه و فراموش‌نشدنی است؛ چه در عمل فردی و شخصی خود، چه در محراب عبادتش، چه در مناجاتش، چه در زهدش، چه در محو و غرق شدنش در یاد خدا، و چه در مبارزه‌اش با نفس و شیطان و انگیزه‌های نفسانی و مادّی.»
مقام معظم رهبری(مدّظله العالی)

حضرت علی(علیه‌السلام) تندیس انحصاری‌هاست. مولای متقیان، امام علی (ع) فرزند کعبه و شهید محراب، حقیقتی بزرگ به درخشندگی خورشید است که مانند موجی در دریای بیکران انسانیّت گسترش یافت و تا سواحل دوردست کمال پیش رفت. فرزند کعبه و شهید محراب، حقیقتی جاویدان است که همچون خورشید دریای بیکران انسانیّت را گرم می کند.
ندایی میان آسمان و زمین پیچید ؛ " تَهَدَّمَتْ وَ اللَّهِ أَرْكَانُ الْهُدَى "..... نوزدهم ماه مبارک رمضان سالروز ضربت خوردن مظهر صلابت، تجسّم عینی عدالت و سرسلسله شجره طیّبه امامت حضرت علی (ع) است. آن امام همامی که درس آزادگی، گذشت، فداکاری و خدا دوستی را با سیره و سبک زندگی خود در همه عرصه ها به تمام انسان های آزاده تاریخ آموخت و ذکر نام بزرگش حرمتی برای توسّل و استعانت از خداوند متّعال شده و روایت بخشندگی اش ، روزنه امید  سائلان  و درد مندان  گشته است.
شخصیت مولاي متّقيان حضرت امام علی(ع) آمیزه ای از والاترین فضایل اخلاقی همچون عدالت، عشق و محبّت به خدا و مردم، صبر و حلم، مروّت، سلحشوری، علم، مدیریت و ... است. برای شناخت امام المتقین و نخ تسبیح هدایت، باید عظمت توصیف « يَا عَلِيُّ مَا عَرَفَ اللَّهَ حَقَّ مَعْرِفَتِهِ غَيْرِي وَ غَيْرُكَ وَ مَا عَرَفَكَ حَقَّ مَعْرِفَتِكَ غَيْرُ اللَّهِ وَ غَيْرِي» را در کلام خاتم‌الانبیاء دید و در تعابیر حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها نیز باید به عقل برای فهم التماس کرد و گفت که “مَظْهَرُ‌ العَجائب”، تندیس انحصاری‌هاست و در طواف مهر و محبتش لبیک عشق باید.
شب های قدر، اوج معنویت ماه مبارک رمضان و نماد ناب ترین و زلال ترين صحنه عبوديت محض و نيايش انسان در پيشگاه معبود است. شب قدر، فرصتی در دل فرصت و موهبتی افزون بر موهبت دیگر است. وجود شب قدر، همچون معجزه ای در نظام الهی است.  شب قدر بزرگترین سند امامت و تداوم آن در طول زمان است.  شب قدر از شب هاى با عظمت، مقدّس، متبّرک و با اهمیت سال است و دلیل فضیلت این شب بر سایر شب ها به اعتبار امورى است که در این شب محقق مى گردد. شهادت جانسوز امير مومنان(ع)، مقارن است با دومین شب از لیالی پربرکت قدر که مشتاقان لقاء محبوب را به خود می‌خواند تا با احیاء این شب ، ناب‌ترین و زلال‌ترین صحنه‌های نیایش انسان در مقام بندگی را به نمایش بگذارند و فروریختن حصارهای جهل و بیگانگی مخلوق از خالق را با اِعراض از خواهش‌های نفسانی در فراسوی هیاهوی زندگانی، تنها با دعا و نماز میسر سازند، و عطر معنویتی دل‌انگیزتر ازرایحه باغ‌های بهشتی را استشمام کنند و انوار معرفت را که از چشمه ناب خورشید حقیقت متجلی شده است، با احیاء شب قدر درک نمایند.
اینجانب با آرزوی کسب توفیق و درک فیوضات بیکران ليالي قدر ، ایام مصیبت شهادت حضرت علی (علیه‌السلام) ، مظهر صلابت، الگوی راستین عدالت و مولای متّقیان را به پیشگاه امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، مقام معظّم رهبری (مدظلّه العالی)، مسلمانان و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت علیه السلام ، خانواده بزرگ دانشگاه آيت الله العظمي بروجردي (ره) و مردم شریف، مومن و خداجوي شهرستان بروجرد تسلیت عرض می نمایم.

حسن مروتي
رئيس دانشگاه آيت الله العظمي بروجردي(ره)