پیام تبریک رئیس محترم دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی(ره)، جناب آقای دکتر حسن مروتی به مناسبت روز معلم

ارسال شده در تاریخ :12 اردیبهشت، 1400

بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

" احترام به استاد، احترام به علم است. معلّم با آموختن به یک انسان، کلید بهره‏بردارى از گنجینه‏اى تمام نشدنى را به او مى‏دهد ". مقام معظم رهبری(مدّظله العالی)

پروردگار عالم، دانش و معرفت را از لحاظ شرافت و ارزش در اوج همه مراتب و مقامات قرار داد. تعلیم و تعلّم، از شئون الهی است. جان های تشنه حقیقت، در پی علم ره می سپارند و گام های جویای واقعیت، در تحصیل علم قدم می نهند. علم، حیات جان و شادابی روح است؛ عالمان نیز، سیراب شدگان از چشمه زلال دانش و اگاهی اند. سپاس یگانه معبودی را سزاست که انسان ها را به واسطه دانش و خرد بر عالمیان سروری بخشید و در کلام نورانی به قلم سوگند یاد کرد و پیامبران را برای هدایت و آگاهی بخشی مبعوث کرد. امر تعلیم و تربیت هدیه و ارمغانی از جانب خداوند مّتعال و انبیای الهی است و اوّلین معلّم و مربّی انسان، خالق و آفریدگار اوست. خداوندی که آدمی را به خواندن فرا می خواند و با قلم صنع از یک سو و بیان بلیغ از سوی دیگر، بشریّت را از وادی جهالت و حیرت به عالم تفکّر و معرفت و از حضیض ذلّت به اوج ملکوت برمی کشد و پایه و اساس اعتقاد به توحید را بر مبنای آیات آفاقی و انفسی و مطالعه در آفرینش قرار می دهد. از این منظر “روز معلم” روز توجه به حق تعالی و معلّم اوّل انسان و روز بزرگداشت علم، عالِم، معلّم و متعلّم است.
میزان اهتمام و توجه هر آیینی به علم حاکی از عقلانیت و عنايت به فرهیختگی است؛ در آیات مختلف به این مهم توجه شده است که نزول اولین آیه قران "اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ" نشان از اهمیت علم است و گاه با این ادبیات متبلور می‌شود "ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ" که این امر نشانه توجه و عنایت خاصه دین اسلام به ساحت دانش است و به همین اندازه به متولّیان و صاحبان واقعی علم که هدایتگر انسان‌ها به سمت و سوی کمال هستند به مصداق کلام گهربار مولاي سخن حضرت علي(ع) جلوه گر مي شود: " مَن عَلَّمَنی حَرفاً فَقَد صَیَّرَنی عَبداً  ".
دوازدهم اردیبهشت ماه، سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری (ره) کسي که خلعت دیبای معلمی بر قامت رسایش برازنده بود و علاوه بر برخورداری از (مِدادُ الْعُلَماءِ) با نثار خون خویش مصداق (دِماءِ الشُّهَداء) نیز گردید و از دو ویژگی علم و شهادت بهره مند شد؛ یادآور جایگاه والای علم و معرفت و مقام والای معلّم در تفکر دینی اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و شکوه و عظمت مردان و زنان فرهیخته‌ای است که در تاریخ پرافتخار این سرزمین، در حریم مقدّس دانشگاه و مدرسه و فضای آسمانی تعلیم و تربیت زیباترین جلوه‌های عشق و ایثار را به تصویر کشیده‌اند؛ فرهیختگانی که علم و عمل را به هم آمیخته اند و تعلیم دانش را به زیور فضایل اخلاقی آراسته اند و فرزانگانی که رسالت تربیت نسل جوان کشور را عهده دار هستند و در این راستا نه تنها دانش که فراتر از آن یعنی اندیشیدن را نیز یاد می دهند.
 رنج امروز اساتيد فرزانه، اعتلای فرهنگ و اندیشه میهن در آینده است و بدون شک اندیشه متعالی و جهاد علمي شما اساتيد معزّز در سالی که از طرف رهبر فرزانه انقلاب(دامت برکاته) به نام «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها» مزيّن شده است  موجب ارتقاء کمّي و کيفي توسعه کشور عزیزمان ایران خواهد شد.
اینجانب ضمن گرامیداشت یاد و خاطره اسوه عملي و چهره ماندگار عرصه تعليم و تربيت، تندیس اخلاق و علم، "استاد شهید والامقام مرتضی مطهری (ره)" ، فرارسیدن روز و هفته بزرگداشت مقام معلّم و استاد را به مجموعه آموزش عالي کشور ، خانواده بزرگ دانشگاه آيت الله العظمي بروجردي (ره) به ويژه اساتید فرهیخته و خانواده گرامیشان، جامعه گرانسنگ دانشگاهي و معلّمان شريف شهرستان بروجرد و همچنين همه اساتید ارزشمندي که از محضرشان کسب دانش و معرفت کرده ام صمیمانه تبریک و تهنیت عرض نموده و توفیق همه تلاشگران عرصه تعلیم و تربیت در این مسیر دشوار و امیدبخش را از خداوند بزرگ مسئلت ‌دارم.

حسن مروتی
رئیس دانشگاه آیت الله العظمی بروجردی(ره)